Pompen

In elk proces zijn er pompen aanwezig om de benodigde vloeistoffen aan en af te voeren naar de installatie. Een pomp is dus onmisbaar in een productieproces. Om stilstand te voorkomen, levert Elektromotoren Emmen uitsluitend pompen van uitstekende kwaliteit. Echter moeten de pompen wel het gewenste onderhoud hebben om de kwaliteit te kunnen blijven garanderen.

Elektromotoren Emmen hanteert twee soorten op het gebied van pompen, namelijk: industriële pompen en dompelpompen. Deze pompen worden uitsluitend geleverd van de beste merken in de markt, zodat de beste kwaliteit gegarandeerd kan worden. Deze kwaliteit gaat wel in samenhang met een mate van onderhoud. Verder zijn onze pompen gebaseerd op het beperken van de eigendomskosten en de impact op het milieu.

Industriële pompen

De industriële pompen vinden hun toepassing in productieprocessen waar een constante aan of afvoer van vloeistoffen benodigd is. Dit soort pompen moet volstaan aan de benodigde eisen. Het uitkiezen van een soort gelijke pomp kan een lastig proces zijn waar veel aspecten bij komen kijken. Elke installatie vereist nou eenmaal zijn eigen industriële pomp. Om hier de klant in te ontlasten is Elektromotoren Emmen gespecialiseerd in het advies geven en leveren van de juiste pomp. Vanzelfsprekend is er ook maatwerk mogelijk voor uw benodigde industriële pomp passend te maken op uw installatie.

Dompelpompen

De dompelpompen vinden hun toepassing in het oppompen van vloeistoffen of het overpompen van vloeistoffen. Een dompelpomp staat onder het waterniveau zodat een ruimte leeggepompt kan worden of dat de vloeistoffen overgepompt kunnen worden. Het kan een grote uitdaging zijn om de juiste dompelpomp te vinden. Een van de belangrijke aspecten is de hoeveelheid water dat opgepompt moet worden. Hiernaast is het ook van belang als een dompelpomp op tijd moet worden uitgeschakeld.

Uiteindelijk is er veel informatie en kennis nodig om de juiste pomp uit te kunnen kiezen. Hierin is Elektromotoren Emmen de partner om u te adviseren over de juiste pomp en deze dan ook zo snel mogelijk te leveren.