Verspaning

Op 1 augustus 2023 is onze werkplaats verspaning geopend. Wij hebben een nieuwe collega aan ons team mogen toevoegen die als chef werkplaats verantwoordelijk is voor de nieuwe werkplaats. Met de komst van de afdeling verspaning breidt EME haar dienstpakket verder uit.

Verspaning is het proces van het verwijderen van materiaal van een werkstuk om de gewenste vorm, afmeting en oppervlakte afwerking te bereiken. De werkplaats is daarom voorzien van een CNC draaibank en een conventionele draaibank, aangevuld met alle andere benodigdheden.

De CNC (Computer Numerical Control) draaibank functioneert aan de hand van een geautomatiseerd systeem dat wordt gebruikt om gereedschapmachines aan te sturen. Met behulp van een CNC-systeem kunnen complexe bewerkingen worden uitgevoerd op werkstukken met een hoge mate van precisie en haalbaarheid.

Een conventionele draaibank is een essentieel werktuig in de wereld van de metaalbewerking. Met stevige constructie en precieze mechanismen stelt het vakmensen in staat om ruwe stukken metaal om te toveren tot nauwkeurig gevormde onderdelen. De draaibank maakt gebruik van draaiende bewegingen om materiaal te verwijderen en het gewenste eindproduct te creeeren. Het eindproduct kan van eenvoudige cilinders tot complexe conische vormen en schroefdraadpatronen gaan.