Over ons

Het is allemaal begonnen ruim 40 jaar terug in een kleine werkplaats met een selecte groep specialisten op het gebied van elektromotoren. Onder deze selecte groep specialisten was ook een jonge wikkelaar aanwezig met zijn visie gericht op de toekomst. In deze visie stond de klant centraal en moest de organisatie flexibeler worden om de klant sneller van dienst te kunnen zijn. De wikkelaar kreeg promotie tot bedrijfsleider en kon op deze manier beginnen met het werken aan zijn visie. Na een aantal jaar als bedrijfsleider, bleek dat de organisatie niet voldoende investeringsmogelijkheden bood om de visie vorm te geven. De bedrijfsleider vatte toen het plan op om of de afdeling over te nemen of om voor zichzelf te beginnen. Dat laatste is toen gebeurd en daarmee vond Elektromotoren Emmen haar oprichting in 2004.

2004

In het begin van Elektromotoren Emmen bestond het bedrijf uit een team van zo’n 10 werknemers. Onder dit team was nog steeds hetzelfde, selecte groepje specialisten, die zich al die jaren had bezig gehouden met elektromotoren. De bedrijfsleider heeft ze weten over te halen om mee te gaan naar het nieuwe bedrijf dat hij had opgericht. Door de ervaring en kennis die aanwezig was onder deze specialisten, wist Elektromotoren Emmen goede stappen te maken.

Deze stappen pakten goed uit, het bedrijf groeide verder en de directeur had een compagnon nodig om de kwaliteit, flexibiliteit en snelheid te kunnen garanderen. Hier is dan ook waar de huidige directeur om het hoekje komt kijken. Dit was ook een jonge en gedreven ondernemer met dezelfde visie, echter had hij nog geen specifieke kennis op het gebied van elektromotoren. De huidige directeur heeft eerst een paar jaar meegelopen als monteur in het bedrijf. Hierdoor is er veel praktijkkennis opgedaan en konden de directeuren er samen elke dag een succes van maken.

Door het harde werken van beide directeuren in samenhang met de specialisatie van het personeel is Elektromotoren Emmen gigantisch gegroeid en zijn de diensten uitgebreid. Op dit moment zijn er ongeveer 25 monteurs werkzaam en heeft Elektromotoren Emmen 12 servicebussen. Dit succes is te danken aan het keiharde werken van alle monteurs en de klantgerichtheid van het bedrijf.

2021

Op 1 december 2021 nam de oprichter van Elektromotoren Emmen afscheid en droeg het stokje over aan zijn compagnon, die nu de directeur is.

Sinds het voorjaar van 2023 heeft het bedrijf een rebranding ondergaan en gaat het bedrijf verder onder de naam EME Aandrijf- & besturingstechniek.

Gedreven door aandrijving!