Blog: EME legt naamsverandering uit

Onlangs verscheen in RegioMagazine onderstaand interview.

Anderhalf jaar geleden nam Rob Doornbos Elektromotoren Emmen over. ‘Wat me vooral opgevallen is, is het feit dat we best vaak de opmerking ‘doen jullie dat dan ook’ te horen kregen. Mede om die reden hebben we besloten om voor een andere (handels)naam te kiezen: EME. Elektromotoren Emmen is natuurlijk een bekende naam, toch denken mensen kennelijk dat we op basis van die naam alleen in elektromotoren doen, en dat is natuurlijk niet het geval. En omdat we voortaan verder gaan als EME, hebben we ook meteen gekozen voor een nieuw en fris logo’, vertelt Doornbos.

Mooi, fris logo

Het veranderen van een naam levert flink wat werk op. ‘Je ziet nu EME terug in al onze uitingen. Ons pand is al helemaal klaar en de bussen zijn beplakt. We hebben een nieuwe naam, en een heel mooi, fris logo. Omdat we als bedrijf midden in de samenleving staan, ondersteunen we diverse sportclubs en evenementen. Op de reclamedoeken kwam de naam Elektromotoren Emmen ook minder goed naar voren. Het is best een lange naam en op een klein vakje kun je er vaak niets van lezen. Ook dat probleem hebben we met EME nu opgelost’, zegt Doornbos.

De rebranding, nieuwe naam en logo, is verzorgd door Peat Digital en Studio Impaqt uit Emmen.

Professionalisering

‘Ik merk dat een nieuwe naam en een nieuw logo toch ook weer nieuwe energie geeft. Ik vind het logo echt prachtig, met mooie, frisse kleuren. Een nieuwe naam wil natuurlijk niet zeggen dat onze dienstverlening aangepast wordt. Dat blijft gewoon hetzelfde. Met onze nieuwe naam en een nieuw logo zijn we verder geprofessionaliseerd’, zegt Doornbos. Op dit moment werken bij EME dertig mensen. ‘Het is voor ondernemers steeds moeilijker om nieuw en vooral goed personeel te vinden. Gelukkig zijn de mensen hier honkvast. Wij hebben gelukkig weinig verloop’, zegt Doornbos.

Volle agenda

Dat het goed gaat met EME bewijst wel de volle agenda. ‘We kunnen alle denkbare elektromotoren voor alle denkbare toepassingen bieden. We kunnen maatwerk leveren en zijn behalve op het gebied van elektromotoren ook gespecialiseerd in onder meer pompen, ventilatoren, tandwielkasten, besturingstechniek, conditiemetingen en inspecties. We hebben een royaal assortiment nieuwe elektromotoren, maar zijn daarnaast ook specialist op het gebied van reviseren. Uiteraard zijn we 24/7 beschikbaar voor onze klanten. We doen zaken met grote bedrijven en die moeten meteen hulp krijgen als er iets aan de hand is. Stilstand kost zeker de grote bedrijven meteen veel geld, vandaar dat ze 24/7 een beroep op ons kunnen doen. Overigens werken we ook voor kleinere bedrijven en vanuit de duurzaamheidsgedachte merken we dat revisie nadrukkelijk aan populariteit wint’, weet Doornbos.

Bron: Editie Emmen juni 2023 https://www.regiomagazine.nl/

EME Aandrijf- & besturingstechniek

Emmen

Willem Schoutenstraat 13
7825 VV Emmen

+31(0)591 - 61 69 28
info@eme-bv.nl

EME Aandrijf- & besturingstechniek

Farmsum

Deltaweg 32
9936 HK Farmsum

+31(0)596 - 61 91 98
info@eme-bv.nl

Storingsdienst

Algemeen
+31(0)85 - 48 541 90

R. Doornbos
+31(0)6 - 236 057 28